njofto
Advanced Poll
Kush jane fituesit e zgjedhjeve 2013
Partia Demokratike
PD + LSI + PDIU
Partia Socialiste
PS + AK + FRD
PS + LSI + AK + FRD
PS + AK + FRD + PDIU


View results
Version 2.08
 Kursi Ditor
USD / LEK 109.57
EUR / LEK 139.50
GBP / LEK 173.76
CHF / LEK 115.88
Ndryshimi i fundit: 16.11.2012
Pėr mė shumė

Interesat e Instrumenteve tė Bankės
Marre nga Banka e Shqipėrisė
Qeveria e Perkohshme ne Fan, Dekreti Themelor
Shtuar me date:2011-09-18 15:48:02

Nikoll Loka

DOSIER - 18 shtator ( alblink.com ) - Publikohet dekreti themelor me rastin e krijimit te Qeverise se Perkohshme ne Fan te Mirdites ne vitin 1911. Shume me poshte tekstin e plote.


Krijimi i Qeverise se Përkohshme
Liri-Barazi-Vëllazëri

 

Dekret themelor

Unë, i nënshkruari delegat i Kuvendit të Fanit, intrepret i ndërgjegjes kombëtare,

konsideroj që:

Shqipëria ka të gjitha elementet e nevojshme për të formuar një shtet të lirë dhe të pavarur;

Turqit janë të huaj në tokën tonë për arësye etnike, gjuhësore, historike. Ata janë pushtues e çnjerëzorë;

Që në çdo rast parimi i kombësisë është i shejtë dhe i padhunueshëm dhe atë do ta mbrojmë me çdo sakrificë;

Që fati i Atdheut është i madh.

Prandaj u bëjmë thirrje të krishterëve dhe myslimanëve të vëllazëruar që të luftojmë së bashku.
                                                      Betohem

Në emrin tim dhe të atyre që përfaqësoj se nuk do t'i lëshojmë armët deri sa ushtari i fundit i huaj të largohet nga Shqipëria.
Share on Facebook

Printo  
© Copyright: Alblink 2008